Folie

Een bijna bouwloze week. Eerst regen, dan veel vorst, dan werken. Maar vrijdag waren de omstandigheden weer goed. Gelukkig maar, want komende dagen worden weer nat en winderig…

De ruimte tussen het buitenmuurtje en de binnenmuur is vandaag gevuld met  stabilisatiezand (6 delen zand op 1 deel cement), en schuin afgevlakt. Dit zorgt er voor dat de folie die er overheen komt te liggen, het eventuele vocht naar buiten toe afvoert.

Hierna kon ik de stroken folie op maat knippen en over het stabilisatiezand leggen. Omdat het vannacht gaat regenen is het wel fijn dat de folie er al ligt…

Nog wat tijd over voor het donker werd. Dus gekeken hoe hoog het piepschuim moet worden, en op welke manier het piepschuim het best vastgezet kan worden. Spouwankers vastmaken, en de piepschuim er op prikken. Ziehier het resultaat; een beetje schots en scheef… Beter eerst de piepschuim op zijn plek zetten, en dan de gaten door de piepschuim in de muur boren. Daar is een lange boor voor nodig, kijken of die ergens te koop is. Anders las ik er wel eentje op een staf ijzer…

De bovenkant van het muurtje is de hoogte van de vloer. De bovenkant van de piepschuim is de bovenkant van het stenen buitenmuurtje, dat het spatwater gaat opvangen.

En nog even een plaatje van hoe de bouw er nu, lekker in de zon, bij ligt:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *