Dieren update

Jaaa..!! We hebben er weer een beestje bij! Kareltje heeft nu een soortgenootje in de ren erbij. Een prachtig rood haantje. We noemen hem Kereltje. We hopen stiekem op zijdehoenkuikentjes. Maar dan moet 1) Kereltje zijn best gaan doen, 2) Kareltje wat vaker een eitje leggen 3) Kareltje een keertje broeds worden. En of dat allemaal gaat lukken…? We kunnen de eitjes natuurlijk ook laten uitbroeden door een andere kip, maar dan wordt het wel een ingewikkelde familie-relatie… Liefst heb ik Kareltje als mama, want dan worden het vast ook héle lieve kuikentjes 🙂

Vooraan het nieuwe haantje Kereltje. Vanaf de eerste seconde dikke maatjes met Kareltje, ons zijdehoen hennetje. De grote kippen komen meteen kennis maken.

Kareltje blijft favoriet bij de kinderen (en bij mij :-)), het is echt een knuffel-kipje!

De haan begint al nieuwe veren te krijgen. Nog maar 3 weken geleden zijn al zijn prachtige staartveren door een havik eruit getrokken. Maar een haan zonder staart is ook maar niks, dus hoe eerder hoe beter. Ik had niet gedacht dat het zo snel zou gaan!

De nieuwe veren zie je hier al goed zitten. Ze groeien met de dag.

De cavia’s zijn niet zo heel tam, dus veel op schoot nemen doen we niet. Daarom kwam ik er pas vandaag achter dat ze onder de luizen zitten. Oeps…! Meteen spul gehaald en de beestjes behandeld. Ook maar meteen de klitten uit de vacht van de langharige geknipt. Die zaten er al in toen we ze kregen (echt hoor!). Dus nu een cavia met een kaal achterwerkje. Ook het konijn moesten we voor de zekerheid behandelen met het anti-luizenspul. Maar het konijn houdt ECHT niet van oppakken, dus dat was een heel gedoe. En aangezien we dat dus nooit doen (konijn oppakken), kammen we hem ook nooit. Wat eigenlijk wel zou moeten, want hij heeft wat vervilte plekken op zijn kontje. Die heb ik er nu maar uit geknipt, en verder zo goed en zo kwaad als het ging geborsteld. Nou ja, hij ziet er nu toch wat beter uit dan voorheen.

Knippen en borstelen, stevig vasthouden. Hij zat hier niet uit vrije wil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *