Steentje voor steentje

Kozijn stellen, metsel-palen stellen, touwtje spannen en metselen maar.

Het stellen en deze paar lagen steens opmetselen is 2 dagen werk. Enerzijds heb je maar weinig uren op een dag dat je echt goed kan werken, anderzijds is het lastig metselen. Steens, en veel knippen. Het is wel heel leuk om te doen; in dat kleine knusse hoekje, met alle je materialen en gereedschappen binnen handbereik (stenen, cement, knipper, touwtje, en een lekker zonnetje…).

Het muurtje in de kelder is op cellen-beton-hoogte. Nu moeten alle metselpalen gesteld om de hele kelderomtrek verder op te metselen. Het zijn 7 palen, elk in twee richtingen geschoord.

Op deze foto is de eerste laag stenen boven de cellenbeton gelegd. Mocht het flink gaan regenen, dan kan ik het witte kozijn uit de muur schroeven en droog opslaan. Tegen de tijd dat het dak op het huis zit (en dus dat de kelder niet meer vol-regent) kan het kozijn terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *