Overkapping

Van de buurman hebben we een set polyester dakplaten overgenomen. Hiervan maken we een overkapping van 4,4 x 9 meter tegen het oude huis aan. Dan hebben we een lekker droge ruimte voor als we aan het houtskelet gaan werken.

Om er voor te zorgen dat de overkapping niet bij de minste windvlaag wegwaait, heb ik bouwstempels op een (extra dikke) stoeptegel geschroefd en dat zo’n 40cm diep ingegraven. We gaan zien of dat genoeg is…

Het was nog een behoorlijk geƫmmer om de constructie passend te krijgen tussen de deur en de dakgoot van het oude huis. Het past allemaal maar net, of eigenlijk: net niet. Uiteindelijk heb ik de dakgoot een stukje hoger moeten ophangen: je kan zien dat de onderste rij dakpannen nu ook een stukje hoger liggen.

Tussen de buien door is er steeds even tijd om weer wat te werken: wat een weer! Koud, nat, guur… Beter weer om de belasting aangifte te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *