Dieren update

Een paar verhalen uit dierenland:

 • De kuikens worden snel groot. Met 17 dagen gingen ze al met ma naar buiten, de muffe oude keuken verruild voor de frisse groene tuin. Lekker buiten scharrelen over ons terrein, steeds een stukje verder van moeder. Ruim een week later ging de moeder alweer aan de leg. Onder luid piepend protest van de kuikens, want die moesten voor een kwartier hun moeder missen. Inmiddels (kuikens precies 1 maand oud) heeft moeder ze echt los gelaten. Zeg maar rustig “in de steek gelaten”. De kuikens moeten het nu helemaal zelf uitzoeken (hoe koud het ook is), er lijkt geen enkele binding meer te zijn. Met als gevolg dat de kuikens nu steeds hard piepend hier in de veranda zitten. “Aandacht! Eten! Warmte…!!” Laatst met een extreem koude dag, had ik ze maar naar binnen gehaald. En dat vonden ze maar WAT gezellig! En wij ook, behalve dat het vieze poeperds zijn. Getver! Niet voor herhaling vatbaar. Maar verder zijn ze echt SUPER schattig en tam. Ze vliegen zo op je schouder of je hand, en ze gaan lekker zitten soezelen als je ze aait. Attractie van de buurt 🙂

  Lekker warm onder moeders vleugels. In de tijd dat er nog voor ze gezorgd werd… Nu kruipen ze lekker dicht tegen ons aan, maar eigenlijk is het toch zielig…
  Ahh… kijk nou toch… 🙂
  Buiten 8 graden met hagel en storm, kuikens lekker binnen.

  Ze kunnen trouwens wel altijd lekker beschut zitten in het oude huis, de deur staat altijd open. ’s Avonds maak ik steeds een warme kruik, voor in het nest waar ze in zitten. ’s Ochtends zijn ze goed actief, dus ik denk dat ze het niet te koud hebben gehad ’s nachts. Anders moet ik alsnog een warmtelamp gaan regelen…

  • Het eerste merelnest in de garage is al uitgevlogen. En ÊÊn van de nestkastjes van de kinderen is bewoond door een pimpelmees! Je hoort de kleintjes al piepen.
  Eigenlijk hing dit nestkastje er meer voor de sier.
  Maar deze pimpelmees hield blijkbaar wel van zo’n prachtig geschilderd huisje!
  • De moestuin wordt geteisterd door woelmuizen. Overal zie je de omhoog gekomen aarde van de ondergrondse gangen. Ik heb een gewone muizenval in een net gegraven gang gezet, en op die manier (binnen 2 uur!) een muis kunnen vangen. Het is een flink beest! Daarna trapten ze er letterlijk niet meer in, dus heb ik nu een speciale val gekocht op internet, hopelijk vangt die er meer.
  Hier zie je gangen die onder een betonnen plaat waren gegraven.
  Wat ik zo bijzonder vond, was dat het muisje zo schoon was, terwijl het toch aan het graven was in de zwarte aarde. Zelfs zijn pootjes, zelfs zijn nageltjes waren brandschoon!
  • De eerste bloedluis in het kippenhok is alweer gespot, dus meteen maar korte metten mee gemaakt. Ik heb het hok met de hogedrukspuit schoongemaakt (was zowiezo wel eens nuttig), en daarna met witkalk gewit. Bloedluizen drogen uit van witkalk. Nu weer een fris en schoon hok! Toch een soort van lentegevoel 🙂
  Nu ziet het hok er nog grauw en vlekkerig uit, maar na het opdrogen wordt het spierwit.
  Emke helpt lekker mee. En dat in de kou. Want zo hee, wat WAS het koud!

  Ei leggen moest ondertussen maar even buiten gebeuren 🙂

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *