De buitenmuur vordert gestaag

De afgelopen week kon er maar weer weinig aan het huis gewerkt worden. Maar toch vordert het metselen gestaag. Even een overzichtsfoto van de “Pi”:

Het muurje aan de voorkant schiet al lekker op. De lage muur tussen de keuken en de kamer is ook klaar. En inmiddels staat ook de piepschuim aan de linkerkant, en zijn er al een paar lagen gemetseld. Nog twee dagen en die muur is ook of. Omdat het nu steeds lastiger wordt “in” het huis te komen (al die muurtjes worden hoger en talrijker…) heb ik op de plaats waar de deuren komen de piepschuim (gedeeltelijk) weggesneden. Oftewel: de “deuren” worden al gebruikt!

Wat nog niet opschiet is het kozijnen-hoofdstuk. We hebben nog steeds geen knoop doorgehakt hoe/welke kozijnen we kiezen, en dat is wel nodig voor het kelderraampje. Komende week komen we daar wel uit, en kunnen we de kelder afmaken + de muur van de slaapkamer (waar we nu nog makkelijk met een kruiwagen overheen kunnen).

En dan… wordt het tijd voor het houtskelet…!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *